3-0 (87) William Nilsbeck (ass Linus Strömgren)
Johan Palm, Murre Nazari
Oliver Fredriksson, Martin Hedvåg, Sam Dada
Johan Brorsson, Billy Svenske
Avb: Linus Strömgren, Joel Lööf, Hannes Törnqvist, William Nilsbeck, Johannes Eliasson, Andreas Palm

Det syntes att det varit ett långt uppehåll och båda lagen såg lite ringrostiga ut. Det blev en trevande start där SIF backade hem och Torpa ägde mycket boll. Nu var passningsspelet inte det bästa och vi slog bort många enkla bollar och därför hade vi svårt att skapa chanser. Dock hade TIF fyra hörnor första kvarten där det var farligt vi några tillfällen. Försvarsspelet var som vanligt stabilt och SIF hotade sällan. Ju längre halvleken led desto mer tog hemmalaget över. I 36:e minuten föll ledningsmålet. Johan Palm hittade en djupledspringande Martin Hedvåg och skottet från högerinnerläge satt perfekt via bortre stolpen. Rättvis ledning men en ganska medioker halvlek från Torpas sida. Mycket löpvilja men lite slarvigt passningsspel.
Ett byte direkt efter paus där pigge Billy Svenske ersattes av Linus Strömgren. Linus var på hugget och han skapade snabbt ett par fina lägen för sig själv och hade även ett par fina inspel som så när resulterat. Torpa fortsatte att byta friskt och laget ökade trycket när pigga ben kom in. SIF hade ett par farliga distansskott men Samuel i målet var alert och kunde hålla sin nolla. En 1-0 ledning är aldrig säker men avgörandet skulle komma. Hannes Törnqvist bröt ett SIF uppspel, inspelet från högersidan var perfekt och en framrusande Linus Strömgren kunde kruta in bollen. Målet kom i 84:e minuten. SIF satsade allt framåt och det blev stora blottor bakåt. Det utnyttjade Torpa i 87:e minuten. På en snabb omställning hittade Linus fram till en helt frispringande William Nilsbeck och enkelt rullade han in 3-0.
Ännu en vinst men kanske inte lika enkel som siffrorna visar. Det unga SIF laget krigade bra, hade en duktig målvakt i Andreas Lindgren och flera löpstarka spelare. Vi fick verkligen jobba för vinsten men rutin och en mycket stark bänk blev avgörande. Samuel höll nollan och det räcker långt, i en bra backlinje är Fredrik Sedin en klippa. Vi vinner mitten och fick till slut i gång ett vägvinnande kantspel. Framåt gör Martin det viktiga 1-0 målet och hade i övrigt en bra kväll. Unge Billy Svenske gjorde en fin startdebut. Sällan har vi haft en bättre bänk och inhoppen blev avgörande. Linus riktigt vass tillsammans med Hannes men övriga gör det riktigt bra. Vi är fortsatt med i toppen och det kommer bli en spännande höst. Närmast på tur väntar Reftele hemma den 24/8.